Interlink.ro

De ce este important sa utilizam un scaun ergonomic la birou?

February 9, 2021 | Author: | Posted in Casa si gradina

Scaun ergonomic la birou
Cu multi dintre noi care lucreaza acasa in prezent, fie ocazional, fie cu norma intreaga, importanta crearii unui spatiu de lucru productiv si confortabil in care traim nu a fost niciodata mai mare.

Multi fac greseala de a subestimarea aceasta sarcina si in locul de a obtine un scaun ergonomic de la Top Scaune, ei opteaza pentru cea mai ieftina optiune posibila. Problema cu aceasta abordare nu este doar faptul ca produsele de calitate mai scazuta vor trebui inlocuite mai repede, ci scaunele proaste pot provoca o varietate de probleme de sanatate si o pierdere a productivitatii.

Cu totii petrecem mult timp lucrand, deci este important sa obtineti cel mai bun scaun de birou pentru casa dvs. pe care il puteti utiliza si care va va face experienta de lucru infinit mai buna. Sa aruncam o privire la cateva dintre motivele care stau la baza acestui lucru.

  1. Scaunele incomode sunt daunatoare pentru sanatate si productivitate

Adevaratul test al unui scaun confortabil este daca puteti sta mult timp in el sau nu. Unele scaune pot parea bune la inceput, dar cele slab concepute vor provoca intotdeauna disconfort cu sezutul prelungit.

arsis.ro

Pur si simplu corpul nu este conceput sa stea intr-un mod nenatural si atunci cand coloana vertebrala este pusa intr-o pozitie care nu este naturala, postura dvs. va avea de suferit, ceea ce poate provoca probleme de sanatate pe termen lung. Daca tineti cont de vechea zicala despre „prevenirea este mai buna decat vindecarea”, veti economisi multa durere si bani.

Ceea ce are nevoie fiecare persoana este un scaun de birou conceput pentru a oferi o multime de sprijin si confort, iar intrucat scaunele ergonomice sunt proiectate avand in vedere corpul, acestea ofera exact acest lucru.

Cele mai bune sunt foarte ajustabile, astfel incat sa va puteti seta scaunul pentru a va sprijini perfect si a va bucura de beneficiile pentru sanatate si productivitate aduse de o postura adecvata.

  1. Scaunele de birou trebuie in cele din urma inlocuite

In timp ce scaunele de birou ergonomice ar trebui sa dureze un timp relativ decent, ele au o existenta finita si vor trebui in cele din urma inlocuite.

In timp, scaunul dvs. de birou se va degrada si eficienta sa dintr-o perspectiva ergonomica va avea in mod evident de suferit; rigiditatea materialului poate fi pierduta, diferitele mecanisme se pot deteriora si confortul se poate simti pur si simplu in timp.

Majoritatea scaunelor de birou decente ar trebui sa dureze intre sapte si zece ani, pe baza a 40 de ore pe saptamana de utilizare.

Daca scaunul dvs. se apropie de sfarsitul vietii sale, probabil stiti deja. Acest lucru ar putea fi evident din faptul ca nu ofera atat de mult confort sau sprijin ca inainte sau poate pur si simplu pare obscur sau invechit. In orice caz, planificarea in avans este cea mai buna cale de actiune si ar trebui sa va ganditi la cumpararea unui scaun ergonomic de la Top Scaune, inainte ca actualul scaun sa cedeze.

  1. Suport pentru zona lombara

Un motiv important pentru alegerea unui scaun ergonomic de birou este ca acestea sunt concepute special pentru a oferi suport lombar, in timp ce scaunele obisnuite nu sunt prevazute cu suport pentru zona lombara. Aceasta este o caracteristica deosebit de importanta si ar trebui sa fie o prioritate absoluta la alegerea scaunului.

Studiile au aratat ca scaunele care nu au suport lombar dedicat forteaza spatele sa fie indoit inainte intr-o curba nefireasca. Acest lucru duce la muschii regiunii lombare care se strecoara si sunt scosi din pozitia lor naturala, punand presiune pe discurile spinale si reducand fluxul sanguin catre tesutul spinal.

Toate acestea determina oboseala muschilor spatelui, exercita o presiune exagerata pe discuri si pot provoca chiar nervii ciupiti in spate.

Scaunele de birou cu un sprijin lombar excelent evita in mod evident aceasta situatie, iar confortul si circulatia naturala a sangelui pe care le promoveaza va vor ajuta sa va simtiti mai bine, va ofera relaxare si o postura corecta. Acest lucru poate creste productivitatea la locul de munca.

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 298 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.