Interlink.ro

Ce avantaje are o flansa cu filet dn 65?

October 5, 2017 | Author: | Posted in Casa si gradina

Ce-avantaje-are-o-flansa-cu-filet-dn-65
Asamblarile filetate sunt menite sa ne usureze munca si sa constituie un surogat eficient imbinarilor sudate. Astfel, o flansa cu filet dn 65 spre exemplu, va avea ca rol strangerea a doua elemente, astfel incat legatura creata sa fie una de durata, cu eficienta cel putin la fel de buna precum in cazul sudurii.

Cand utilizam o flansa cu filet dn 65 o grija importanta pe care trebuie sa o avem este cea a dimensionarii. Facem acest lucru deoarece dimensionarea, ca in orice al domeniu dealtfel, este foarte importanta pentru a avea in evidenta capacitatea portanta a elementului care asigura prindere. Astfel, cedarea elementului in caz de suprasarcina este preintampinata, lucru care constituie un punct forte, inca de la inceput.

Ar trebui mentionat faptul ca imbinarea cu flanse filetate este avantajoasa deoarece este un procedeu minim invaziv, dar sigur in acelasi timp, care nu necesita cunostinte aprofundate in domeniu sau experienta ori atestate, asa cum se intampla in cazul sudurilor. Este insa important de stiut faptul ca din dimensionarea corecta a elementului vor deriva alte notiuni, precum numarul de suruburi de prindere, tipul lor si asa cum am mentionat anterior, capacitatea portanta.

O flansa cu filet dn 65 este avantajoasa deoarece ne poate asigura prinderile chiar si acolo unde sudura poate ca ar da gres. Din considerente domensionale, in unele cazuri nu se poate interveni prin puncte de sudura, iar in acel caz imbinarile prin filetare sunt cele mai la indemana solutii.

arsis.ro

Un alt avantaj, foarte important dealtfel, al acestor tipuri de imbinari, consta in pretul foarte mic aferent lucrarii. Daca in cazul sudurii costurile sunt mai ridicate tocmai prin prisma materialelor folosite si a mainii de lucru specializate, in cazul imbinarilor de acest tip aceste griji dispar.

Mai apoi greutatea unor astfel de imbinari este neglijabila, ceea ce inseamna ca elementele imbinate nu vor fi incarcate inutil si deci vor lucra impreuna ca un ansamblu monolit, rezistent si sigur pentru cat mai mult timp.

Flansele cu filet nu reprezinta o tehnologiei noua, de ultima generatie, abia descoperita. Din contra, procedeul este destul de vechi, insa prin faptul ca de-a lungul timpului acest imbinari s-au comportat foarte bine, ele au reusit sa castige increderea si sa fie folosite din ce in ce mai des.

Fireste, ca in cazul oricarei imbinari, trebuie sa avem in vedere faptul ca aceste imbinari trebuie monitorizate in permanenta, pentru a fi siguri de reusita proiectului nostr. Acesta reprezinta un considerent de siguranta de care trebuie sa avem grija, pentru a ne garanta buna functionare a ansamblului nu pentru o saptamana sau doua, ci in ordin de marime ce vizeaza ani.

Imbinarile cu filet sunt importante si vor fi folosite si de acum inainte de catre utilizatori. Flansele necesare prinderii, dar si suruburile aferente, ori alte accesorii, vor fi mereu prezente si in magazinele de profil precum www.shop-einstal.ro. Tot aici vom gasi si adevarati specialisti in domeniu care ne vor putea raspunde la orice intrebare din domeniul instalatiilor, dar si in ceea ce priveste produsele comercializate.

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 202 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.