Interlink.ro

Care sunt unele din cele mai cunoscute aplicatii ale electrostimularii?

November 23, 2017 | Author: | Posted in Sanatate

 Care sunt unele din cele mai cunoscute aplicatii ale electrostimularii?
Pentru ca sunt tot mai multi care cumpara sau vand electrostimulator, ne-am gandit sa va prezentam care sunt cele mai importante aplicatii ale acestor aparate.

Recuperarea sesiunii de anduranta

Acest program este recomandat dupa o sesiune de anduranta sau o instruire conventionala; va imbunatati si va accelera recuperarea muschilor, permitand in acelasi timp eliminarea acidului lactic. Latimea pulsului si viteza de stimulare sunt setate la nivelurile maxime fara a provoca tetanizarea musculara.

Recuperarea dupa competitie si / sau formare intensiva.

arsis.ro

Folosind o rata de stimulare mai scazuta, chiar si mai mica decat in ​​urma unui antrenament normal, care impiedica paralizia muschilor foarte obositi, fluxul de sange este accelerat in timp ce regimul de activitate scade automat. Relaxarea musculara este accentuata. Volumul de munca este astfel mult mai bine acceptat de catre muschii care se intorc mai repede la un nivel mai bun de performanta: accelerarea eliminarii acidului lactic.

Recuperarea fortei

Acest program este folosit dupa o sesiune de antrenament de forta in camera de greutate.

expertcompany.ro

Recuperarea dinamica a percutiei

Folosind acest program dupa efort, veti avea un sentiment de atingere, percutie cu efect de decontractare; acest program poate reduce semnificativ tensiunea musculara prin relaxarea  dupa un efort intens, cand muschiul este deja foarte obosit. Poate fi folosit si dupa o competitie.

Recuperarea dinamica a spatelui si coapsei

Lucrand pe latimi de puls adaptate acestor doua grupuri musculare (stimulare cu efect de masaj progresiv), acest program permite eliminarea atat a toxinelor incluzand cvadriceps cat si masajul lombar si petrecerea a mai putin timp stimuland 2 zone diferite, una dupa alta.

Tratamentul cu contractie

Stimularea are o actiune locala decontractanta asupra masei musculare; beneficiul obtinut este mentinut timp de cel putin cateva ore pana cand contractia este complet stearsa. Astfel “eliberat”, musculatura isi recapata supletea si tonicitatea sa naturala.

Programul special de relaxare musculara

Acest program va fi folosit doar in ziua dupa un concurs sau o antrenament dur. Parametrii de stimulare sunt setati astfel incat sa nu supraincarcam muschii, combinand recuperarea si munca musculara, astfel incat muschiul sa isi recapete mai repede senzatiile obisnuite.

Stimularea venoasa dinamica prin electrosocuri

Acest program este folosit pentru a efectua drenajul limfei pentru a usura senzatia de picioare grele. Scopul este reactivarea fluxului de sange pe picioarele grele fara a obosi muschii. Acest program nu se face niciodata in ajunul unei competitii, dar intotdeauna in ziua urmatoare sau cu cel mult doua zile inainte.

Programul special pentru desumflarea picioarelor obosite si eliminarea retentiei de lichid in muschi

Pentru a reduce umflarea picioarelor si a gleznelor cauzate de efortul intensiv prelungit, acest program  permite scurgerea completa a acumularilor de lichide in picioare prin contractii musculare in valuri care pompeaza prin sange. Acest program nu se face niciodata in ajunul unei competitii, dar intotdeauna a doua zi sau cu cel mult doua zile inainte.

Eliminarea hematoamelor

Scopul acestui program este de a imbunatati circulatia sangelui in zona afectata pentru a promova resorbtia hematomului cauzata de soc. Electrozii sunt plasati direct in jurul hematomului, 2 sau 4 electrozi in functie de marimea hematomului.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 234 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.