Interlink.ro

Care sunt cele mai utile plante de casa?

March 9, 2020 | Author: | Posted in Sanatate

Care sunt cele mai utile plante de casa?
Plantele de casa sunt cele mai bune colege de camera! Nu va mananca niciodata mancarea, sunt mereu acolo pentru a asculta si cel mai bine, va ajuta sa aveti in fiecare seara, parte de un somn bun.

Stim deja ca plantele purifica aerul si va ajuta sa respirati mai bine, dar stiati ca proprietatile lor de curatare a aerului, insotite de unele dintre alte trasaturi de relaxare va ajuta, de fapt, sa aveti o inima mai relaxanta si odihnitoare?

Exista o multime de plante care va ajuta sa dormiti! Partea interesanta este ca fiecare planta ajuta in moduri diferite.

Unele plante sunt mai bune la purificarea aerului si va ajuta sa respirati mai usor seara, deoarece elibereaza mult oxigen si absorb dioxidul de carbon pe care il expiram in somn. Plantele de aloe vera si plantele paianjen sunt exemple ale acestor plante.

arsis.ro

Avem o prezentare rapida a COV-urilor comune mai jos. Aflati mai multe despre modul in care plantele purifica aerul si compusii organici volatili (COV) pe care le absorb pentru a ne ajuta sa respiram usor.

  • Trichloretilen: Acesta este un produs industrial care se gaseste in vopsele, lacuri, curatare uscata si adezivi.
  • Benzen: Acesta este un solvent comun intalnit in benzina, uleiuri, cauciucuri si materiale plastice.
  • Formaldehida: Acesta este un compus organic solubil in apa, care se gaseste in pungile alimentare, tesuturile faciale, agentii de curatare si prosoape de hartie.
  • Xilen: Acesta este un produs chimic gasit in fumul de tutun, cauciuc, vopsea si fumul de evacuare a vehiculului.
  • Amoniac: Aceasta se gaseste in mod obisnuit in curatatorii casnici, ceara de podea si ingrasaminte.

Alte plante, cum ar fi iasomia si gardenia, elibereaza arome relaxante care reduc anxietatea, usureaza stresul si va ajuta sa aveti un somn mai odihnitor. Puteti difuza uleiuri esentiale, creati tamaie de casa sau pur si simplu adapostiti plantele vii din dormitorul dvs. pentru a invita aromele de vindecare in interior.

Cateva plante care va asigura un somn mai bun

Obtinerea unui somn mai bun are o serie de avantaje. Cand obtineti un somn odihnitor, sunteti mai alert si mai concentrat in timpul zilei, aveti mai multa energie si starea de spirit generala se imbunatateste.

Aceste calitati pozitive incep cu o noapte odihnitoare in pat. Pentru a va ajuta sa incepeti, am pus laolalta o lista cu cateva plante care va ajuta sa dormiti!

Aloe Vera (Aloe vera)

Cu totii am ajuns la gel de aloe vera cel putin o data sau de doua ori in viata noastra pentru a ameliora o arsura solara, dar stiati ca plantele de aloe vera sunt foarte bune pentru a va ajuta sa dormiti? Aloe vera elibereaza oxigen noaptea, care purifica aerul si ne ajuta sa respiram mai usor in timp ce dormim.

Aceasta planta este in special excelenta pentru purificarea benzenului si a formaldehidei, motiv datorita caruia, puteti achizitiona cu incredere plante si frunze de aloe vera de la ReginaPlant.ro.

Palmierul Areca (Dypsis lutescens)

Aceasta planta mare aduce o atmosfera tropicala in camera dvs., cu frunzele sale cu aspect exotic si capacitatea sa de a actiona ca un umidificator natural.

Aceasta caracteristica este ideala pentru cei care sufera de probleme ale sinusurilor noaptea. Palmierii de Areca sunt de asemenea foarte buni pentru purificarea toxinelor, precum formaldehida, din aer.

Palma de bambus (Chamaedorea seifrizii)

De fapt, aceste plante sunt niste copaci mari care dau o atmosfera calda si curata intregului dormitor. Aceste plante sunt excelente pentru purificarea toxinelor din aer, cum ar fi benzenul si tricloretilena. Plasati aceste plante in apropiere de ferestre, pentru a le ajuta sa absoarba suficienta lumina, pentru a-si sustine frunzele mari.

Bromelia (Bromeliaceae)

Bromelia este un alt tip de planta tropicala care curata aerul pentru dvs. Aceste plante cresc oxigenul seara, absorbind dioxidul de carbon in timpul zilei. Acest lucru inseamna ca aceste frumuseti exotice lucreaza mereu pentru a mentine aerul curat.

Alegeti o asemenea planta in casa, impreuna cu una dintre palmele de bambus despre care am discutat anterior, pentru a crea o experienta curata si tropicala in dormitorul dvs., in fiecare seara.

Planta de paianjen (Chlorophytum comosum)

Aceasta planta spindly este excelenta pentru absorbtia toxinelor din aer precum mirosurile, vaporii si formaldehida COV. Plantele paianjen sunt, de asemenea, minunate pentru a creste oxigenul in aer si pentru a filtra toxinele pentru a va ajuta sa respirati mai usor seara. Aceste plante absorb benzenul, monoxidul de carbon si xilena.

Crinul Pacii (Spathiphyllum)

Purificarea diferitelor toxine din aer si adaugarea unei atmosfere pasnice in dormitorul dvs. sunt cateva avantaje ale plantei, de care trebuie sa tineti cont.

Crinul pacii este una dintre cele mai bune plante pentru purificarea tuturor celor cinci COV-uri in aer. Cu toate acestea, aveti grija daca aveti animale de companie sau copii in casa dvs.

Aceasta planta este toxica atunci cand este ingerata. Nu va lasati crinul de pace la indemana copiilor si animalelor de companie pentru a preveni accidentele.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 274 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.