Interlink.ro

Care sunt caracteristicile unui scaun bun?

July 3, 2020 | Author: | Posted in Casa si gradina

Care sunt caracteristicile unui scaun bun?
Pentru o persoana care isi desfasoara activitatea la birou, alegerea unui scaun de birou de calitate superioara este o necesitate, iar un scaun de birou rezistent 150kg de exemplu, ar putea reprezenta o alegere inspirata.

Exista insa multe detalii care necesita o deosebita atentie cand se alege scaunul de birou, iar in continuare vom vedea care sunt acestea. Unele functii sunt obligatorii pentru un scaun bun, indiferent de modul in care intentionati sa il utilizati:

  • Ajustabilitate – Verificati pentru a vedea ca inaltimea scaunului este reglabil.
  • Intervalul de inaltime a scaunului – Verificati daca inaltimea scaunului poate fi ajustata la inaltimea recomandata lucratorului (lucratorilor) care il vor folosi. Scaunele alternative ar trebui sa fie selectate pentru muncitori foarte mici de statura sau inalti. Cel mai indicat ar fi ca un utilizator sa poata sta cu picioarele pe podea sau pe un suport pentru picioare fara presiune pe partea inferioara a coapselor.
  • Spatar – Verificati daca spatarul este reglabil atat pe verticala, cat si in fata si inapoi, si este de-asemenea important sa va asigurati ca aceasta are un suport lombar ferm, dar nu creeaza puncte de presiune care sa restrictioneze circulatia sangelui. Spatarul scaunului este foarte important sa aiba o inaltime si o latime corespunzatoare pentru a oferi suport fara a restrictiona miscarea.
  • Adancimea scaunului – Este deosebit de important sa fie alese scaunele care se potrivesc celor mai inalti si cei mai mici de inaltime utilizatori. Utilizatorii ar trebui sa poata sta pe scaun fara presiune in partea din spate a genunchilor, cu spatele sprijinit de spatar si sa se sprijine prin fese si coapse.
  • Latimea scaunului – Scaunul trebuie sa fie suficient de larg pentru a permite utilizatorilor sa aiba o sedere confortabila si uniforma pe intregul scaun si sa permita unele ajustari ale posturii lor.
  • Unghiul scaunului – In cazul in care unghiul scaunului este reglabil, scaunul trebuie sa le permita utilizatorilor sa isi sprijine picioarele pe podea sau suport. Scaunele inclinate in fata trebuie sa aiba o suprafata care sa aiba o frecare suficienta pentru a impiedica utilizatorul sa alunece din scaun sau sa puna prea multa greutate pe picioare.
  • Suprafata scaunului – suprafata scaunului trebuie sa fie confortabila, de obicei din materiale respirabile care reduc la minimum caldura si umiditatea. In unele locuri de munca, cum ar fi asistenta medicala sau laboratoarele in care controlul infectiilor este un motiv de ingrijorare, alte materiale pot fi mai adecvate.
  • Cotiere – cotierele ar trebui sa ofere sprijin si sustinerea uniforma a bratelor, iar din acest motiv este necesar sa fie reglabile atat pentru inaltime cat si pentru latime.
  • Stabilitate – Verificati stabilitatea scaunului; se recomanda o baza in cinci puncte.

Alte caracteristici de luat in considerare

Vedeti daca scaunul selectat are caracteristici care vor ajuta pe cineva sa isi faca treaba mai bine. Suporturile pentru brate cu inaltimi reglabile sunt bune pentru operatorii de calculatoare. De asemenea, pot fi necesare suporturi mai late sau mai inguste, in functie de dimensiunile si sarcinile pe care le realizeaza.

arsis.ro

Vedeti daca scaunul selectat are caracteristici care vor face ca munca sa fie mai dificila. Un exemplu poate fi faptul ca cineva poate folosi un scaun cu rotile sau roti atunci cand o pozitie de lucru stabila si stationara ar fi mai buna. Daca sunt necesare scaune cu rotile, alegeti-le pe cele care se potrivesc cu tipul de pardoseala pe care il aveti (de ex. Roti dure pentru mochete sau roti moi pentru podele dure). Determinati daca este nevoie sa aveti frane pe rotile.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le aiba un scaun de birou de calitate superioara.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 298 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.