Interlink.ro

Care sunt avantajele unui sistem complet panou solar apa calda?

April 18, 2017 | Author: | Posted in Constructi, Diverse

Care sunt avantajele unui sistem complet panou solar apa calda?
Probabil ca stim cu totii ca panourile solare sunt ultimul trend in materie de economisire a energiei si de utilizare a acesteia in vederea alimentarii locuintelor noastre cu caldura si apa calda. Un sistem complet panou solar apa calda, are posibilitatea de a transfera caldura rezultata din actiunea razelor solare asupra panourilor, reusind astfel sa alimenteze cu apa calda o locuinta, fara a fi nevoie de alte interventii speciale in acest sens.

Ce avantaje are un sistem complet panou solar apa calda?

Este de la sine inteles faptul ca un sistem complet panou solar apa calda este o alternativa mai ieftina la obtinerea apei calde. Acest lucru este posibil tocmai datorita posibilitatii captarii energiei termice solare cu ajutorul panourilor, care au mai apoi proprietatea de a transforma aceasta energie intr-un sistem de incalzire care nu consuma combustibil si nu necesita investitii speciale in acest sens.

Un alt avantaj consta in faptul ca un astfel de sistem nu necesita mentenanta speciala, drept pentru care nu vom intampina costuri suplimentare in aceasta privinta. Sistemul este usor de intretinut, nu este un sistem care sa beneficieze de tehnologii greu de inteles, de programare sau de alte tipuri de digitalizari, care ar putea fi intelese in mod eronat.

arsis.ro

Daca ar fi sa ne indreptam atentia catre ramurile adiacente tehnologiei in sine, vom vedea faptul ca un astfel de sistem complet panou solar apa calda este complet ecologic, tocmai datorita motivelor expuse anterior. Faptul ca nu necesita combustibil si implicit ca nu genereaza noxe in urma consumarii acestuia, faptul ca nu genereaza deseuri, acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care un astfel de sistem se transforma intr-unul ecologic si sigur pentru mediu, la fel de sigur precum este si pentru activitatile umane. Mai mult decat atat, energia rezultata nu are costuri, sistemul utilizand doar energia solara in vederea incalzirii apei.

Un aspect important al discutiei consta in faptul ca acest sistem ne poate ajuta foarte mult, si in special in timpul sezonului cald, atunci cand practic sursa de energie necesara incalzirii este permanenta.

In sezonul cald randamentul acestei instalatii este de circa 100%, lucru care conteaza foarte mult pentru utilizatori, deoarece apa este mai mult decat necesara in acea perioada. Un volum mai mare de apa incalzita se traduce printr-un numar mai mare de utilizatori deserviti, lucru care este iarasi avantajos prin folosirea acestui sistem.

Tocmai de aceea atunci cand se face dimensionarea sistemului, ar trebui sa avem in vedere acest aspect al numarului de utilizatori, astfel incat beneficiile sa fie depline, iar instalatia sa deserveasca pe deplin scopurilor pentru care a fost creata.

Un sistem complet panou solar apa calda poate fi achizitionat de la www.shop-einstal.ro, un magazin specializat in domeniul instalatiilor de acest tip si nu numai. Specialistii ofera o gama larga de astfel de produse, dar si asistenta tehnica necesara pentru alegerea lor, astfel incat achizitia sa fie cu adevarat buna si inspirata.

Daca si tu ai nevoie de un astfel de sistem, atunci aici vei gasi tot ceea ce iti trebuie, astfel incat sa poti beneficia si tu de mai mult confort in casa ta.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.