Interlink.ro

Cand si de ce este recomandat sa alegi o saltea ortopedica?

June 3, 2021 | Author: | Posted in Casa si gradina, Sanatate

Cand si de ce este recomandat sa alegi o saltea ortopedica?Te-ai intrebat vreodata de unde ai durerile de spate dimineata? La urma urmei, dupa o noapte de odihna, ar trebui sa te simti minunat, odihnit si relaxat. Intre timp, te ridici greu, incapabil sa-ti intinzi oasele. De multe ori nu iti dai seama cat de important este sa alegi suprafata potrivita a saltelei pentru dormit.

O saltea ortopedica este adesea asociata bolilor coloanei vertebrale, degenerare articulara si reabilitare dupa leziuni, dar trebuie sa ai grija de coloana vertebrala toata viata. Se stie de mult timp ca prevenirea este mai buna decat vindecarea. 

Duritatea aleasa incorect a saltelei inseamna ca nu mentine curbura naturala cand dormi pe spate si o linie dreapta cand dormi pe lateral.

Ca urmare, spatiile dintre vertebre sunt comprimate si muschii sunt incordati Doar o saltea cu proprietati ortopedice poate sa iti ofere confort si, mai presus de toate, pozitionarea corecta a corpului si a coloanei vertebrale.

arsis.ro

Rolul principal al unei saltele ortopedice este de a oferi conditii de somn confortabile persoanelor cu boli ale coloanei vertebrale si nu numai.

Salteaua ortopedica este realizata in asa fel incat sa asigure un confort maxim si sa ofere conditii igienice si sanatoase pentru regenerarea corpului. Cei cu defecte posturale, cum ar fi scolioza, lordoza, durerea cauzata de degenerarea gatului, durerea din partea inferioara a spatelui cauta o solutie care sa le ofere usurare de la afectiuni dureroase.

Saltele ortopedice

Saltelele ortopedice sunt saltele cu un certificat medical de gradul 1, adica sarcina lor principala este prevenirea si tratarea defectelor de postura si a coloanei vertebrale, sustinerea procedurilor de reabilitare – trebuie sa sprijine tratamentul, dar garanteaza si un somn linistit si confortabil.

expertcompany.ro

Saltelele ortopedice de dormit sunt supuse unei serii de teste inainte de a primi certificatele corespunzatoare utilizarii lor. Din acest motiv, acestea sunt de obicei mai scumpe decat omologii lor care nu sunt clasificate ca dispozitive medicale, in ciuda acelorasi parametri si calitate a materialelor utilizate.

Saltea ortopedica pentru coloana vertebrala

Achizitionarea unei saltele cu proprietati ortopedice este de obicei decisa de persoanele care sufera de boli cronice ale coloanei vertebrale, boli neurologice, care au suferit leziuni ale coloanei vertebrale sau locomotorii.

Datorita grabirii moderne, lipsei de timp pentru relaxare si sport in timpul muncii fizice grele sau a muncii de birou care nu serveste coloanei vertebrale, tot mai multi oameni se plang de dureri de spate persistente, mobilitate limitata, membrele amortite si alte dureri neurologice.

Saltelele ortopedice ofera un sprijin adecvat pentru silueta si o durabilitate ridicata. Spuma termoelastica si fibrele naturale precum fibrele de cocos sunt, de asemenea, materii prime utilizate frecvent.

Gusturile clientilor sunt foarte diferite. De aceea, unii dintre ei simt cel mai mare confort pe o saltea cu strat de latex, iar unii pe o saltea termoelastica., adica din spuma termoelastica. Aceasta spuma se adapteaza la corp sub influenta caldurii. Sustine fiecare centimetru al corpului, relaxeaza muschii, amelioreaza articulatiile si imbunatateste circulatia sangelui, deoarece vasele de sange nu sunt restranse.

Saltelele cu spuma poliuretanica cu memorie, asa cum este acea saltea SomnArt XXL 180×200 cm,   sunt clasificate ca saltele medii-dure si, desi saltelele ortopedice sunt adesea asociate cu o suprafata dura, functioneaza perfect.

De asemenea, trebuie subliniat faptul ca spuma termoelastica este adesea utilizata in saltelele de spital. Previne formarea escarelor dureroase, ceea ce este foarte important in cazul unui pacient care nu se poate ridica din pat prea des.

Ulcerele de presiune se formeaza intr-un loc presat de mult timp in care sangele nu poate curge liber.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.