Interlink.ro

Avantajele folosirii unei supape sens cu bila

May 24, 2018 | Author: | Posted in Casa si gradina
expertcompany.ro

Avantajele folosirii unei supape sens cu bila
Supapele de sens cel mai des intalnite si folosite de catre instalatorii profesionisti pentru pompele submersibile sunt supapa sens cu bila si supapa sens cu arc.

Ce face supapa sens cu bila?

Supapa sens cu bila este foarte importanta in buna functionare a unei pompe submersibile. Rolul ei este de a asigura o curgere continua a apei prevenind depunerile in interiorul supapei si creeaza o pierdere de sarcina minima in instalatie. Astfel, pompa va functiona la parametri optimi, fiind extrem de eficienta.

Cum functioneaza o supapa sens cu bila?

arsis.ro

Partea cea mai buna a acestei supape este ca poate sa fie montata atat vertical cat si orizontal. Supapa sens cu bila este actionata de forta apei la o presiune minima de 0,01 bari. Fiind impinsa de apa, bila din cauciuc Epdm nu obtureaza curgerea. Si pentru ca am vorbit de necesarul de presiune pentru deschidere, trebuie mentionat ca ea suporta presiuni de pana la 16 bari.

Un aspect extrem in important este faptul ca ea poate sa fie montata atat pe instalatia de pompa pentru ape murdare cat si pe instalatia de pompa pentru ape curate.

Supapa sens cu bila poate sa aiba diametrul variat, in functie de nevoile instalatiei pe care urmeaza sa fie montata.

Astfel, la shop-einstal.ro gasiti supapa sens cu bila cu urmatoarele dimensiuni:

– dn40 (1 tol 1/2),

– dn50 (2 toli)

– dn25 (1 tol)

– dn32 (1 tol si 1/4)

– dn 80 (3 toli)

– dn 65 (2 toli si 1/2)

Ce caracteristici are o supapa sens cu bila?

Supapa sens cu bila este compusa din :

  • corpul supapei de sens este din fonta
  • vopsea Epoxy de cca 250 microni,
  • garnitura din cauciuc Nbr
  • capac supapa sens cu bila din fonta
  • temperatura minima de lucru -10 grade Celsius
  • temperatura maxima de lucru 120 grade Celsius

Pentru instalarea unei pompe submersibile se mai foloseste si alt tip de supapa de sens, cu arc. Acestea sunt din alama si obturatorul din interior este metalic. Elementul mobil, obturatorul este un arc si, de aceea, presiunea care trebuie sa il impinga trebuie sa fie putin mai mare decat rezistenta arcului ca sa poata sa il impinga.

Daca presiunea la iesire este mai mare decat presiunea la intrare, atunci supapa nu se deschide.

Foarte multa lume, atunci cand proiecteaza o instalatie de apa pune foarte mare pret pe pompa submersibila, ceea ce este foarte bine, insa lasa piesele “mai mici” la urma, cand bugetul deja se termina si le considera cumva mai neimportante. Un lucru este cert, daca erau neimportante si se putea fara ele, atunci nu mai trebuiau cumparate si montate.

Toate aceste piese, toate filtrele si celelalte componente formeaza un ansamblu integrat care asigura o buna functionare a intregului sistem de apa. Pompa submersibila va avea intotdeauna o viata mai lunga, eficienta mai mare in exploatare si costuri de intretinere minime. Poate parea ca suma acordata acestor piese este mare, insa ea se recupereaza rapid din lipsa costurilor ulterioare. De aceea, pentru montarea unei pompe submersibile, profesionistii in instalatii recomanda folosirea unei supape sens cu bila.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.