Interlink.ro

Apple anunta vanzari record pentru trimestrul 1 al anului 2017

June 19, 2017 | Author: | Posted in Telefoane mobile

Apple anunta vanzari record pentru trimestrul 1 al anului 2017
Astazi, Apple si-a anuntat castigurile pentru primul trimestru al anului fiscal 2017. Asa cum se intampla de obicei in momentul in care iPhone-ul s-a mutat cu lansarea in toamna, Q1 tinde sa fie trimestrul lor cel mai important, iar acesta a fost intr-adevar cel mai bun pentru venituri.

Apple a anuntat 78,351 miliarde dolari in venituri pentru primul trimestru. Vrei geam sticla protectie telefon? Cumpara de pe Magazingsm.ro!

Acest lucru a crescut procentele cu 9% fata de anul trecut. Marja bruta nu a fost insa atat de ridicata, fiind in scadere cu 247 milioane de dolari, in ciuda veniturilor cu aproape 2,5 miliarde de dolari mai mari, dar in proportie de 38,5%.

Venitul operational a scazut si in trimestrul al doilea, la 23.359 miliarde dolari, fata de 24.171 miliarde de dolari in urma cu un an. Venitul net a scazut cu 2,56%, ajungand la 17,891 miliarde de dolari, dar datorita programului de cumparare a actiunilor, Apple are mai putine cote, ceea ce inseamna ca Apple a stabilit un record al castigurilor per actiunea diluata de 3,36 dolari, in ciuda scaderii veniturilor nete. Apple a anuntat si un dividend de 0,57 dolari pe actiune.

arsis.ro

Odata cu lansarea celui mai recent iPhone 7, exista cu siguranta controverse asupra renuntarii la jack-ul pentru casti, dar acest lucru nu a impiedicat oamenii sa-l cumpere. Apple a vandut 78,29 milioane de iPhone in acest trimestru, in crestere cu 5% fata de aceeasi perioada de anul trecut.

Acesta este un nou record pentru vanzarile iPhone per trimestru, in jur de 3,5 milioane de unitati, ceea ce este un semn bun pentru Apple dupa ce a avut mai multe trimestre de vanzari slabe pentru iPhone. Vom vedea daca vor putea sa mentina acest trend pentru tot anul fiscal 2017. In ceea ce priveste veniturile, iPhone-ul este totusi mamutul financiar al Apple, cu venituri de 54,378 miliarde de dolari pentru trimestrul respectiv.

Aceasta reprezinta 69,4% din toate veniturile pentru Apple. IPad continua sa se lupte, cel putin in comparatie cu restul device-urilor Apple, vanzarile scazand in acest trimestru cu inca 19%, ajungand la 13.081 milioane de euro, iar in ciuda preturilor mai ridicate ale iPad-urilor, veniturile au scazut si mai mult, la 5.533 miliarde de dolari.

Asta plaseaza un pret mediu de vanzare de doar 422 dolari pe iPad, in scadere de la 439 dolari acum un an, in ciuda lansarii iPad Pro de 9,7 inch anul trecut, avand un pret  cu 100 de dolari mai ridicat.

Vanzarile de Mac pentru acest trimestru au crescut cu numai 1%, in ciuda lansarii modelelor MacBook Pro actualizate in luna Octombrie a anului trecut, dar nu au fost livrate in volum destul de mare pana spre finele acestui trimestru, deci este posibil sa existe un impact in acest sens.

In ciuda faptului ca vanzarile au crescut cu numai 1%, veniturile au crescut cu 7% pana la un nou record de 7,244 miliarde de dolari doar in acest trimestru, iar Mac-ul s-a transformat lent in cea de-a doua sursa majora de venituri pentru Apple.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 205 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.