Interlink.ro

Anvelope de iarna Firestone pentru autoturisme

June 18, 2015 | Author: | Posted in Auto & Motor, Auto, Moto
expertcompany.ro

Anvelope de iarna Firestone pentru autoturisme

Firestone este una dintre cele mai mari companii productoare de anvelope destinate echiparii autoturismelor , furgonetelor , camioanelor si autoutilitarelor . A fost infiintata in data de 3 august 1900 de catre Akron Ohio Harvey S .

Desi la inceput avea doar 12 angajati compania a incheiat un contract cu Ford pentru furnizarea de anvelope pentru celebrul Model T . Avand in vedere ca la inceputul secolului XX , ma precis in jurul anului 1918 , majoritatea masinilor de pe soselele americane erau celebrele Ford Model T , contractul pe care Firestone l-a incheiat cu Ford a propulsat compania din orasul american Ohio pe cea mai inalta treapta a ierahiei din domeniu la momentul respectiv .

Inceputul anilor ’80 vine cu o criza economica in cadrul companiei , criza care duce la restructurari de personal si inchiderea unor unitati de productie . Imediat dupa acest moment Firestone a fost achizitionata de catre compania japoneza Bridgestone .

arsis.ro

Actualmente are unitati de productie in 23 de state din intreaga lume cu peste 11.000 de angajati . Anvelopele Firestone ofere manevrabilitate , performante la cele mai inalte standarde si un confort desavarsit intr-o gama larga de modele capabile sa ruleze si in conditii meteo specifice anotimpului de iarna .

Noile modele Winterhawk 2 Evo si Winterhawk 2V Evo va permit sa va bucurati de anotimpul rece in deplina siguranta si control la cele mai inalte standarde de performanta .

Winterhawk 2 Evo prezinta un nou concept de design in ceea ce priveste banda de rulare , creat pentru a dezvolta capacitatea de tractiune si pentru imbunatatirea fortei de franare in conditiile meteo specifice anotimpului de iarna , carosabil acoperit cu gheata si zapada , asigurand totodata un consum redus de carburanti .

Blocurile laterale prezinta o muchie inalta special creata pentru a asigura un control in deplina siguranta si o aderenta laterela performanta pe un carosabil acoperit de zapada . Lamelele 3D de pe suprafata umerilor garanteaza un control desavarsit al autoturismului in viraje .

Firestone utilizeaza in procesul de productie un nou compus numit ” Premium Evo winter ” care maximizeaza rezultatele acestor anvelope la rularea pe zapada . Ofera manevrabilitate optima in conditiile unui carosabil umed si foarte buna capacitate de reactie la acvaplanare datorita canelurilor longitudinale care au rolul de a dispersa apa si zapada de pe suprafata de contact . Blocurile centrale asigura rezulatate performane si durata indelungata de viata .

Wintermarhawk 2 Evo a obtinut cele mai bune rezultate in cazul urmatoarelor drive-teste :

* ADAC – calificativul ” satisfacatoare” ;
* UAMTEC ;
* TUV SUD – calificativul ” cele mai bune rezultate la franare pe carosabil umed sau acoperit cu zapada ” ;
* TSC – calificativul ” cea mai recomandata ” .

Winterhawk 2V Evo sunt special destinate echiparii autoturismelor sport din seriile V-speed deoarece prezinta o configuratie adaptata unui control sigur in cazul rularii atat in conditii de carosabil acoperit cu zapada sau apa cat si pe carosabil uscat . Sunt foarte performante si din punctul de vedere al consumului de convustibil .Sectiunea benzii de rulare este construita asimetric pentru a creste rezulatele pe timpul iernii .

In fabricarea acestui model de anvelope este utilizat un nou polimer Evo care ofera un control mai bun al autoturismului dumneavoastra pe carosabil acoperit de zapada .Muchia inalta a blocurilor din partea centrala ofera o aderanta desavarsita in viraje iar muchia lamelei longitudinale asigura un grad maxim de aderenta pe zapada inghetata .

Canelurile longitudinale in forma de zig-zag sunt concepute special pentru optimizarea eficientei tractiunii pe zapada pe cand canalele centarale ofera manevrabilitate , franare optima si un grad ridicat de rezistenta la uzura .

Anvelopele Firestone sunt alegerea ideala pentru autoturismul dumneavoastra in anotimpul rece .

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 251 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.