Interlink.ro

5 intrebari despre pompa submersibila

February 22, 2022 | Author: | Posted in Casa si gradina

Pompa submersibila a devenit o piesa esentiala a echipamentului de uz casnic, fie pentru cei care doresc sa-si goleasca piscina sau acvariul, fie pur si simplu pentru persoanele care doresc sa-si goleasca bazinul.

Ce este pompa submersibila?

O pompa submersibila Ibo Dambat este un dispozitiv folosit pentru ridicarea apei datorita alimentarii sale electrice. De asemenea, face posibila golirea unui rezervor sau a unui bazin. Pompa este submersibila, adica se pune sub apa.

La ce se foloseste?

Pompa submersibila este folosita pentru ridicarea apei sau pentru scurgerea de tot felul de bazine (rezervor, put, groapa etc.). Poate fi folosita si pentru a goli o pivnita (sau orice alta camera din casa) de apa in caz de inundatie.

arsis.ro

Poate scurge toate tipurile de apa:

 • ape curate,
 • canalizare si apa incarcata,
 • apa de constructie (foarte grea),
 • apa de ploaie,
 • apa din canalizare.

Cu toate acestea, trebuie avut grija cu tipul de pompe utilizate, deoarece nu toate pot face fata prafului si resturilor.

Pompa submersibila este folosita si ca circuit de redistribuire a apei in acvarii, fantani si alte structuri decorative care folosesc apa.

Cum functioneaza pompa scufundata?

In functie de obiectul de scurs sau de obiectul care are nevoie de o pompa pentru recircularea apei, pompa va fi diferita. Intr-adevar, un acvariu va avea nevoie de o pompa de putere mica, in timp ce scurgerea unei pivnite va avea nevoie de o pompa submersibila foarte puternica pentru a goli eficient toata apa din pivnita.

Pompa submersibila este in general conectata la retea. Trebuie sa te gandesti la locatia sa pentru ca de multe ori face mult zgomot. In plus, unele modele se activeaza si se opresc automat datorita unui plutitor, in timp ce altele trebuie sa ramana in relanti pentru o perioada inainte de a se opri. Datorita supapei sale de retinere, pompa submersibila impiedica coborarea apei.

Odata ce pompa submersibila a fost folosita, este foarte important sa o cureti pentru a limita raspandirea grasimilor si a resturilor de orice fel in interiorul sistemului.

Care sunt diferitele modele de electropompe submersibile?

Exista mai multe modele de pompe submersibile, aici sunt principalele:

 • pompa sub presiune submersibila pentru ape adanci, proaspete si limpezi;
 • pompa submersibila plata cu aspiratie pentru apa curata sau murdara din pivnite sau iazuri;
 • pompa submersibila de joasa tensiune pentru apa curata, are o autonomie mica;

Majoritatea modelelor se disting prin tipul de apa pe care o pot pompa: apa limpede sau apa incarcata.

Exista si alte modele de electropompe?

De fapt, exista trei modele de pompe electrice :

 • pompa de suprafata,
 • pompa scufundata,
 • pompa submersibila.

Principala diferenta este intre pompa de suprafata si pompa submersibila. Pompa de suprafata este folosita pentru a uda gradini sau iazuri de scurgere. Este folosita pentru niveluri de apa care nu depasesc 8 metri . Dincolo de asta, este obligatoriu sa folosesti o pompa submersibila.

Pompa submersibila poate fi utilizata pentru toate nivelurile de apa deoarece poate functiona sub apa (sau orice alt lichid). Motorul pompei submersibile este scufundat in lichidul de pompat.

 

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.