Interlink.ro

Traditii funerare musulmane

May 4, 2017 | Author: | Posted in Istorie

Traditii funerare musulmane
Pentru a face acest articol despre obiceiurile funerare musulmane am colaborat cu o firma de transport funerar.

In cea mai mare parte,  musulmanii cred in mod normal ca faptele bune pe care le facem in viata vor da intrarea in Paradis in Ziua Judecatii, numita si ultima zi, cand lumea va fi distrusa. Multi musulmani considera ca pana in ultima zi mortii vor ramane in mormintele lor, iar cei care se indreapta spre Paradis vor experimenta pacea, in timp ce cei care se indreapta spre Iad vor suferi.

Cand moartea este iminenta

Cand un musulman se apropie de moarte, membrii familiei si prietenii foarte apropiati ar trebui sa fie prezenti. Ei ar trebui sa ofere persoanei pe moarte speranta si bunatatea si sa-l incurajeze pe omul mort sa spuna “shahada”, confirmand ca nu exista Allah.

arsis.ro

De indata ce a avut loc moartea, cei prezenti ar trebui sa spuna “Inna lillahi wa inna ilayhi raji’un” (“Adevarat apartinem lui Allah si cu adevarat Lui ne vom intoarce”). Cei prezenti ar trebui sa inchida ochii decedatului si maxilarul inferior si sa acopere corpul cu o foaie curata. Ei ar trebui, de asemenea, sa faca “dua” (rugaciune) lui Allah sa ierte pacatele celui decedat.

Conform legii islamice (“shariah”), corpul trebuie ingropat cat mai curand posibil de la momentul mortii, ceea ce inseamna ca planificarea funerara si pregatirile incep imediat. O organizatie locala a comunitatii islamice ar trebui sa fie contactata cat mai curand posibil si va incepe sa ajute la aranjarea serviciilor funerare si inmormantarii, sa asiste familia in identificarea unei case funerare adecvate si sa se coordoneze cu casa funerara.

Donarea de organe

expertcompany.ro

Donarea de organe este in general acceptabila pentru musulmani, deoarece urmeaza invatatura Coranului: “Oricine salveaza viata unei persoane ar fi ca si cum ar fi salvat viata intregii omeniri”. Daca exista vreo intrebare daca organele pot fi donate sau nu, este recomandabil sa se consulte cu un imam (lider religios) sau cu un director funerar musulman.

Autopsii

Autopsiile de rutina nu sunt acceptate in Islam, deoarece sunt vazute ca o profanare a corpului. In majoritatea cazurilor, familia defunctului poate refuza efectuarea unei autopsii de rutina.

Imbalsamarea

Embalamarea si cosmetica nu sunt permise decat daca sunt cerute de legea federala sau de stat. Din cauza interzicerii imbalsamarii si a urgentei cu care trebuie ingropat corpul, nu este posibila transportul corpului dintr-o tara in alta.

Multi musulmani care traiesc in America au dorinta de a fi ingropati in tara stramosilor lor, iar aceasta practica culturala, in timp ce este acceptata in unele comunitati, este in conflict cu shariahul. Un  imam sau un director funerar musulman ar trebui sa fie consultat daca exista intrebari in aceasta privinta.

Incinerare este interzisa pentru musulmani.

Pregatirea corpului

Pentru a pregati corpul pentru inmormantare, acesta trebuie spalat (“Ghusl”) si invaluit (“Kafan”). Corpul trebuie spalat de trei ori. Daca, dupa trei spalari, corpul nu este complet curat, poate fi spalat mai mult.

Corpul trebuie spalat in urmatoarea ordine: partea superioara dreapta, partea stanga sus, partea din dreapta jos, partea stanga jos. Parul  ar trebui sa fie spalat si impletit in trei panglici. Odata curatat si pregatit, corpul trebuie acoperit intr-o panza alba.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 187 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.