Interlink.ro

Principiile stiintei si fizicii pentru HIFU

June 7, 2017 | Author: | Posted in Sanatate
expertcompany.ro

Principiile stiintei si fizicii pentru HIFU
In acest articol vom discuta despre unul din cele mai des utilizate aparate HIFU si anume Sonablate.

Consola Sonablate este componenta principala care este apogeul inteligentei celei mai avansate tehnologii informatice directionate in terapia ablativa pentru cancerul de prostata. Acesta cuprinde software-ul si hardware-ul tehnologiei intr-o carcasa predefinita. Este creierul, inima si puterea din spatele tehnologiei.

Transductorul, adapostit in interiorul sondei, este un alt element esential al multi-componentelor Sonablatului. Acesta are un rol important in imagistica si livrarea precisa a energiei HIFU in prostata, detectarea pachetului neurovascular prin intermediul unui Doppler incorporat pentru a facilita realizarea unui tratament care amelioreaza tratamentul cu HIFU.

In plus, joaca un rol esential in software-ul pentru monitorizarea schimbarii tesuturilor (TCM) si pentru iamgistica (componenta de editare care permite operatorului sa refaca imaginea si sa refaca tratamentul). Aceste instrumente asigura abilitatea in timp real de a  determina raspunsul tesutului la tratament, precum si editarea tratamentului.
Sonachill, o alta componenta critica care mentine si monitorizeaza temperatura sondei transrectale in timpul tratamentului pentru a preveni leziunile rectale.

arsis.ro

Aaparatul lustreaza imaginea exclusiva in timp real si capacitatea de tratare Sonablate in timpul tratamentului. Acesta a fost conceput pentru a interfata, a corela si a trasa o paralela cu tratamentul propriu-zis initial menit sa asigure cele mai bune rezultate clinice posibile.

Ca terapie ablativa, aceasta este cea mai precisa si usoara localizare a focarului concentrat pentru a elimina celulele canceroase.

Diametrul traductorului (D) va avea dimensiunea leziunii HIFU (zona de tratament). O leziune la punctul focal (locul tinta) va fi precisa, simetrica si identica cu celelalte leziuni. Aceasta creeaza o matrice de leziuni, iar leziunile succesive se acumuleaza pentru a trata zona dorita, fie ca este vorba de intreaga prostata sau de un tratament focal.

Prin urmare, exista un risc mai mic de ranire a tesuturilor sanatoase din jur.

Energia emisa de HIFU transfera cu precizie energia de la 1 watt pe cmc la 2000 wati pe cmc. Retineti ca nu exista nicio imprastiere a energiei in afara punctului vizat.

Temperaturile letale ridicate apar la punctul focal, ceea ce distruge cancerul. Retineti ca in tesutul inconjurator nu apar modificari semnificative de temperatura si nu se produc pagube permanente.

Alte tipuri de cancer

HIFU a fost aplicat cu succes in tratamentul cancerului pentru distrugerea tumorilor solide ale oaselor, creierului, sanului, ficatului, pancreasului, rectului, rinichiului, testiculelor, prostatei.

S-a constatat ca HIFU are efecte paliative. Aprobarea CE a fost acordata pentru tratamentul paliativ al metastazelor osoase. Experimental, a fost constatat un efect paliativ in cazurile de cancer pancreatic avansat.

HIFU poate fi, de asemenea, utilizat pentru producerea incalzirii in alte scopuri decat distrugerea celulelor. De exemplu, HIFU si alte dispozitive pot fi utilizate pentru a activa lipozomii sensibili la temperatura umpluti cu “o incarcatura” de medicamente si substante pentru cancer, pentru a elibera medicamentele in concentratii mari numai la locurile tumorale focalizate.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 186 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.