Interlink.ro

Cum alegi un UPS pentru acasa?

December 19, 2016 | Author: | Posted in Diverse
expertcompany.ro

 

cum-alegi-un-ups-pentru-acasaInainte de toate, si inainte de a merge la magazin pentru a ne cumpara unul trebuie sa stim cu totii ce este un ups second hand.

UPS-urile sau pe denumirea lor completa Uninterruptinle Power Supply sunt acele surse de putere care nu pot sa fie intrerupte.

Acestea sunt folosite atat in domeniul electro-alimentarii de siguranta, cat si pentru protejarea celor mai importante echipamente. Acestea protejeaza in cazul in care reteaua electrica are unele probleme, fie ca tensiunea este intrerupta, fie este mai puternica, astfel ca UPS-urile ofera protectie impotriva socurilor de tensiune electrica.

Acestea sunt foarte utile deoarece protejeaza foarte mult si pot sa previna defectarea consumatorilor (televizor, frigider, calculator etc). Dupa cum tocmai am spus, un UPS are in primul rand un rol de protectie, iar in al doilea rand, in cazul in care este intrerupta furnizarea de curent electric, aceste UPS-uri iti pot oferi un timp in care sa opresti televizorul in mod corespunzator, sau sa iti salvezi din calculator diferite documente importante dupa care poti inchide calculatorul de la butonul de shut down.

arsis.ro

Aceste UPS-uri sunt prevazute cu acumulatori de energie, astfel ca in momentul in care curentul electric este intrerupt, UPS- ul va furniza in continuare energie electrica aparatelor care sunt conectate, fie pana in momentul in care revine curentul, sau daca este o avarie mai mare si aceasta dureaza, UPS- ul va transmite energie electrica pana in momentul in care se va descarca.

Astfel, in cazul in care detii un ups nou sau un ups second hand, in momentul in care apare intreruperea de energie electrica, datorita acestui aparat iti poti inchide toate aparatele in mod corespunzaor.

Este foarte important de stiut faptul ca aceste UPS-uri se impart in trei categorii si anume:
– UPS-uri off-line, care sunt si cele mai ieftine. Acestea nu ofera protectie in cazul socurilor de tensiune electrica, ci doar asigura curent electric timp de cateva minute;

– UPS-uri line interactive, care protejeaza separat de tensiunea livrata la intrare. In cazul fluctuatiilor tensiunii electrice acestea transfera energia pe baterie si ofera o tensiune corespunzatoare pana in momentul in care tensiunea de intrare revine la normal. Acest tip de ups-uri ofera o protectie ceva mai ridicata.

– UPS-uri on-line, care sunt si cele mai costisitoare dar acestea sunt independente atat de tensiunea cat si de frecventa de intrare, si ofera cea mai mare protectie.

In momentul in care iti doresti achizitionarea unui UPS pentru acasa, trebuie in primul rand sa tii cont de destinatia sa. De exemplu trebuie sa stii daca il folosesti pentru calculator, sau pentru centrala termica.

In cazul in care il vei folosi pentru a alimenta o centrala termica, se stie ca aceasta presupune circuite electronice dar si pompa si ventilator, iar in aceste conditii trebuie ales un UPS cu unda sinusoidala pura, fix ca aceea de la reteaua electrica.

Trebuie cunoscuta in mod evident puterea electrica insumata consumatorilor pe care ii vei alimenta prin intermediul UPS-ului, si totodata trebuie sa cunosti autonomia acestuia. Cu siguranta in cazul in care ai nevoie de un UPS care sa iti asigure energie electrica timp de cateva ore, nu poti cumpara unul care iti ofera energie 10 minute.

Cam acestea ar fi cele mai importante detalii despre UPS-uri, iar de ales un model anume asta doar tu o poti face, in functie de necesitatile tale.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 186 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.