Interlink.ro

Cum alegem informatiile corecte?

March 16, 2017 | Author: | Posted in Diverse

Cum alegem informatiile corecte?
Pe Spinmag.org gasiti cele mai bune si mai corecte informatii. Noi va recomandam sa va documentati de mai multe ori inainte de a lua o informatie de buna. Internetul este plin de persoane care scriu in necunostinta de cauza si din acest motiv va recomandam sa aveti grija ce credeti si ce puneti in aplicare.

Prezenta romanilor in mediul online in ultima vreme este cea mai ridicata de oricand. BBC spunea ca in Romania a inceput o revolutie digitala. Uniti de aceeasi drama si de dezamagirea ultimilor ani, mai multe persoane au inceput sa posteze si sa distribuie informatii cu scopul de a ajuta semenii spune postul Digi24 prin intermediul unor reportaje numite revolutia digitala care au fost difuzate in cadrul emisiunii Bonton.

Numarul acesta mare de oameni in mediul online dar mai ales pe Facebook intr-un context, incidentul din Colectiv care a bagat in disctutie aproape pe toaa lumea, a determinat un val de informatie urias si foarte divers. Pe scurt oricie a avut si o opinie obiectiva ori subiectiva a postat-o ori a impartasit-o prin vocea altor persoane pe retelele de socialzare.

Desigur ca opiniile subiective au fost depasite numeric de cele obiective si am avut de aface si cu o inflatie de emotie care de altfel este de inteles. Toti am avut de inotat in marea de informatii pe care am incercat sa le transmitem mai departe in mod cat mai rational si cu un scop utilitar ca si oameni care ne-am implicat in comunicarea informatiilor si a nevoilor celor care au avut in acel moment probleme.

arsis.ro

Una dintre intrebarile pe care ni le punem in asemenea situatii este legata strict de credibilitatea informatiilor pe care le citim si ce anume luam de bun din tavalugul de stiri, de opinii si de franturi de povesti care ni se arata prin fata in astfel de momente. Vom incerca sa raspundem la aceste intrebari cu mintea jurnalistilor pe care ar trebui sa o utilizam cand analizam o informatie.

In momentul in care citim o informatie conteaza foarte mult sursa. Exista si surse credibile si necredibile. Chiar daca informatiile sunt preluate de pe site-uri cu texte care doar par jurnalistice asta nu inseamna ca toate aceste informatii sunt si reale. Pentru noi in zilele acestea sursele credibile sunt site-urile si paginile de Facebook pe care le au institutiile statului care indiferent cat ar fi de blamate sunt surse sigure.

In cazul in care este vorba despre persoane care vor informatii sau care dau informatii atunci ar trebui sa stim cum facem sa determinam ca ele sunt adevarate. Iata si un exemplu, persoanele care merg in centre de transfuzii in perioade de criza si care scriu in timp real despre toate nevoile de acolo. S-a intamplat ca aceste nevoi sa se bata cap in cap.

expertcompany.ro

Este de inteles pentru ca in momentul in care sunt mai multi oameni fiecare va ajunge intr-un anumit timp la un anumit loc si de aceea in perioade de genul acesta mai bine va orientati numai pe sursele credibile si sa gasiti oameni de incredere.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 187 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.